Dortmunder Duo

Arvioitu toimitusaika: 1-2 päivää

DORTMUNDER DUO tai 50% kevyempi versio DORTMUNDER DUO LIGHT

 

Dortmunderin rumemman rillumarein erikoismiesten keikoilla kuullaan rouhean juurevaa suomenkielistä rokkia, kantria, bluesia ja zydecoa kitaroin ja haitarilla tarjoiltuna. Yksinkertaistaen voidaan todeta, että Dortmunder soittaa hyvään fiilikseen tähtäävää ja sitä tehokkaasti ylläpitävää musaa.

 

 Duon muodostavat, vuosien saatossa mitä monituisemmissa liemissä marinoidut kitaristi-laulaja Marko Aho ja melkeinpä mitä vain soittava multi-instrumentalisti-laulaja Tapsa Kojo.

 

 Parivaljakon historiasta löytyy lukuisia yhteyksiä Freukkareihin yhdessä ja erikseen. Nykyisin molemmat soittavat myös Arto Pajukallion luotsaamassa Kevyet Mullat -kokoonpanossa. Niin ikään Juha Vainiolle kumartavan Neljän Watin riveistä kaksikko löytyy. Tämän lisäksi Kojo kuuluu Juliet Jonesin Sydämeen ja Ali Alikosken Alanmiehiin. Hän myös keikkailI Jussi Raittisen kanssa duona. Vuosikaudet Pekka Myllykosken kanssa Jytäjemmareissa puuhaillut Aho pyörittää puolestaan Maaseutumusiikki.fi -pienlevymerkkiään ja keikkailee Joe Vestichin kanssa.

 

Dortmunderilta on aikain saatossa ilmestynyt kolme ep:tä/mini-cd:itä ja nippu irtoraitoja.

 

 Dortmunderin keikkasetistä löytyy originaalimateriaalin lisäksi sekalaisia klassikoita omina käännöksinä: mukana on niin Dr Feelgoodia, John Fogertya, ZZ Topia kuin Willie Nelsoniakin (ja onpa siellä se Paranoidikin), sekä hyvin valittuja lainoja Freukkareilta, Raittisilta, Nurmiolta, U-Bayoulta jne. Tarpeen mukaan skaala ulottuu akustisesta, hyvinkin pienimuotoisesta musisoinnista reuhakkaaseen rokkimenoon.